— Συστατικά —

  • 2 κιλά χοιρινός λαιμός για ρολό

  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού Αγνόλαδο

  • 1 ξερό κρεμμύδι

  • 2 ποτήρια νερού χυμό πορτοκάλι

  • 1/2 κούπα νερό

  • 1 φακελάκι κουκουνάρι

  • 10 βερίκοκα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι

  • 10 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι

  • 100γρ σταφίδες

  • 2 ξυλάκια κανέλα

  • 4-5 γαρίφαλα

  • Αλάτι και πιπέρι

— Εκτέλεση —

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι και τσιγαρίζουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, λίγο αλάτι και μισή κούπα νερό και βράζουμε για 10-15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα, το κουκουνάρι, τις σταφίδες και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Απλώνουμε το χοιρινό σε μια επιφάνεια αφού το έχουμε ξεπλύνει με λίγο νερό. Το αλείφουμε με το υπόλοιπο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε στην μία άκρη τη γέμιση κατά μήκος και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό. Κλείνουμε με οδοντογλυφίδες ή σπάγκο μαγειρικής.


Το μεταφέρουμε σε μία γάστρα ή βαθύ πυρέξ και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες περίπου στους 200°C. Προσθέτουμε νερό εάν χρειαστεί. Μισή ώρα πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, ανοίγουμε το σκεύος για να πάρει το ρολό ένα ωραίο χρώμα.


Συνοδεύουμε με ρύζι basmati.


   Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

   Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο          
   Facebook/AgnoMarketMeat