
— Συστατικά —
- 1 αρνίσια νεφραμιά, (τα παΐδια καθαρισμένα από το περίσσιο πάχος τους),
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στην μέση
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 2 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- ½ κιλό φέτα χοντροτριμμένη
- ½ κούπα γραβιέρα
- ½ κούπα αγνόλαδο
- ½ φλ. λευκό κρασί
- Λίγο θυμάρι φρεσκοκομμένο
- Ρίγανη φρεσκοκομμένη
- Δεντρολίβανο φρεσκοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
— Εκτέλεση —
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το πολτοποιημένο σκόρδο, το ψιλοκομμένο θυμάρι, το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, το ελαιόλαδο, το κρασί και προσθέτετε μπόλικο τριμμένο πιπέρι. Στη συνέχεια βάζετε μέσα το κρέας και το γυρίζετε
για να πιάσει παντού από το μίγμα. Το αφήνετε να μαριναριστεί σκεπασμένο για 1 ώρα τουλάχιστον, γυρίζοντάς το 1-2 φορές.
Στραγγίζετε τη νεφραμιά από τη μαρινάτα, την πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τη στερεώνετε κυκλικά με σπάγκο για να πάρει το σχήμα «κορώνας». Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, όρθια σ’ ένα ταψί, για 1 ώρα περίπου, αλείφοντάς τη με τη μαρινάτα. Στη συνέχεια προσθέτετε στο κέντρο της κορώνας τη ντομάτα μαζί με τη φέτα και τη γραβιέρα, τα ολόκληρα σκόρδα και έχτρα λίγο θυμάρι και τα περιχύνετε όλα με την υπόλοιπη μαρινάτα. Συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμη 45 περίπου λεπτά.
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, τυλίγετε το κρέας σε αλουμινόχαρτο και το αφήνετε να μείνει για 10 λεπτά, Το σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα στο κέντρο του πασχαλινού τραπεζιού .
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ