ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ CRANBERRIES

— Συστατικά —

2kg χοιρινό καρέ (1 κομμάτι)
½ φλ. Αγνόλαδο
1/3 φλ. μαρμελάδα πορτοκάλι
2 φλ. χυμό πορτοκάλι
2 κ.σ. ξίδι
½ κ.γ. κόκκινο πιπέρι
1 1/4 φλ. ζωμό κοτόπουλου
1/4 φλ. αποξηραμένα cranberries
1/4 κ.γ. μείγμα καρυκευμάτων για χοιρινό
1/4 κ.γ. αλάτι
1 φλ. πλιγούρι
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

— Εκτέλεση —

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Βάζουμε τη μαρμελάδα πορτοκάλι, το χυμό πορτοκάλι, το ξύδι και το κόκκινο πιπέρι σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύοντας με σύρμα. 
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε το χοιρινό ώστε να ροδίσει από όλες τις πλευρές. 
Στη συνέχεια το αλείφουμε με το μισό του μείγματος της μαρμελάδας και το τοποθετούμε σε γάστρα στο φούρνο. 
Ψήνουμε στους 180° C για 1 ώρα, περιστρέφοντάς το και περιχύνοντας με την υπόλοιπη μαρμελάδα ανά 20 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νεράκι. Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ξύλο κοπής. Αφού αφήσουμε το κρέας να ξεκουραστεί για 5 λεπτά το κόβουμε σε φέτες.
Παράλληλα, βράζουμε το ζωμό μαζί με τα επόμενα 3 συστατικά (cranberries, μείγμα καρυκευμάτων και αλάτι) σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το πλιγούρι. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Καλύπτουμε με ένα καπάκι και το αφήνουμε για 15 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το κρέας σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα μαρμελάδας (από τη γάστρα). Σερβίρουμε το κάθε πιάτο με 3/4 του φλιτζανιού πλιγούρι.