
— Συστατικά —
- 1 πάπια περίπου 3kg
- 4 κ.τ.σ. βούτυρο
- 3 πορτοκάλια ολόκληρα
- Χυμό από 3 πορτοκάλια
- 1 κ.τ.γ. μέλι (αραιωμένο στο χυμό πορτοκαλιού)
- 1 κούπα κονιάκ
- γαρύφαλλα ολόκληρα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
— Εκτέλεση —
Αφού έχουμε καθαρίσει καλά την πάπια, την αλείφουμε με βούτυρο και την τοποθετούμε σε ένα ταψί. Καρφώνουμε σε διάφορα σημεία τα γαρύφαλλα και ύστερα τη λούζουμε με το κονιάκ και το χυμό από τα πορτοκάλια.
Προσθέτουμε γύρω γύρω τα δαφνόφυλλα και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος, κόβουμε τα πορτοκάλια στη μέση και τα απλώνουμε γύρω από την πάπια.
Ψήνουμε σε γάστρα σκεπασμένη για 2 ώρες στους 170-190 βαθμούς, τρυπώντας την ανά διαστήματα με ένα πιρούνι για να λιώσει το λίπος της και την περιλούζουμε με τη σάλτσα της για να μην καεί.
Συνοδέψτε την με γαλλικές πατάτες φούρνου και ντεκοράρετε με λίγο δενδρολίβανο.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο
Facebook.com/AgnoMarketMeat
Προσθέτουμε γύρω γύρω τα δαφνόφυλλα και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος, κόβουμε τα πορτοκάλια στη μέση και τα απλώνουμε γύρω από την πάπια.
Ψήνουμε σε γάστρα σκεπασμένη για 2 ώρες στους 170-190 βαθμούς, τρυπώντας την ανά διαστήματα με ένα πιρούνι για να λιώσει το λίπος της και την περιλούζουμε με τη σάλτσα της για να μην καεί.
Συνοδέψτε την με γαλλικές πατάτες φούρνου και ντεκοράρετε με λίγο δενδρολίβανο.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο
Facebook.com/AgnoMarketMeat