ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

— Συστατικά —
1 μπουτάκι αρνί
100-150g βούτυρο
5-6 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
Λίγη ρίγανη
Κόκκοι από σιναπόσπορο (προαιρετικά)
Αλάτι-πιπέρι
Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
10-15 κληματόβεργες (15-20cm) να χωράνε στη γάστρα
— Εκτέλεση —
Σε μια γάστρα τοποθετούμε τις κληματόβεργες χιαστί, δημιουργώντας μια μορφή σχάρας.
Σε ένα μεγάλο σκεύος βάζουμε το μπουτάκι, το χαράσσουμε, αλατοπιπερώνουμε, απλώνουμε τη μουστάρδα να πάει παντού, πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο, τη ρίγανη και το σιναπόσπορο. Στις σχισμές του κρέατος τοποθετούμε τις σκελίδες του σκόρδου, περιχύνουμε με το λεμόνι και το ξύσμα του φροντίζοντας να πάει παντού και μεταφέρουμε το κρέας στη γάστρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 °C, 1 ώρα ανά κιλό κρέατος. Π.χ αν το αρνάκι έχει βάρος 3 κιλά, ψήνουμε για 3 ώρες περίπου. Ανά μισάωρο προσθέτουμε κομμάτια από το βούτυρο πάνω στο κρέας για να το διατηρήσουμε ζουμερό και για να κάνει μια ωραία κρούστα.